Radionica: Ohrabrite svog tinejdžera

Naša deca, naša dragocena bića treba da su tretirana sa dostojanstvom i poštovanjem tokom procesa usvajanja veština potrebnih da bi postali uspešni odrasli. 
Jane Nelsen

laughter-775062__340

Ponekad nam se čini da tokom tinejdžerskog uzrasta naše dece prolazimo kroz ratnu zonu i za nas i za naše dete. To nas često plaši, te postupamo tako da se ratno stanje produžava i zaoštrava, a ono što smo želeli je da ponašanje našeg tinejdžera umirimo i sprečimo ga da upadne u razne zamke i opasnosti. A to najčešće činimo pojačavanjem kontrole, bezbrojnim ponavljanjem, zvocanjem, gunđanjem, u nadi da ćemo postići željeni cilj – da konačno uradi ono što treba. Ali, to se često ne dešava. Vrlo retko. Gotovo nikad.

U stvari, više od svega, našim tinejdžerima su neophodna ohrabrenja, baš kao što je biljkama potrebna voda. Mnogi roditelji, želeći im najbolje, svojim postupcima obeshrabruju decu. Tada rade umesto njih, popravljaju njihove greške, spašavaju ih, lažu u njihovo ime, nadajući se da će sledeći put biti bolje.

Radionica “Ohrabrite svog tinejdžera” će pomoći roditeljima da izbegnu ovakve zamke i da ih zamene ohrabrenjima. Na ovaj način će učvrstiti poverenje svog deteta, ostvariti veću bliskost i osetiti bezgranične dobiti primenom principa i alatki Pozitivne discipline za roditelje tinejdžera.
Posebno kreiranim vežbama u grupi roditelja tinejdžera, tokom ove radionice učesnici uvežbavaju rečenice ohrabrenja kojim se izražava zahvalnost, naglašava njihov trud i postignuća, podstiču ih da samostalno rešavaju probleme, pokazujemo veru u njihove sposobnosti i iskazujemo emocionalnu podršku. Naučićemo da razlikujemo pohvale od ohrabrenja, kao i da izbegnemo zamku stvaranja “zavisnika” od pohvala. Nakon učešća na ovoj radionici, kada primene nove veštine iz oblasti ohrabrenja, uvereni smo da će roditelji vrlo brzo osetiti efekte u kontaktu sa svojim tinejdžerima. (Jer smo proverili sa našim tinejdžerima!)

Pored roditelja, radionica je namenjena i psiholozima, pedagozima, nastavnicima, profesorima i svima onima koji žele da unaprede svoj odnos sa decom – tinejdžerima.

Radionica će se realizovati  u Novom Sadu 3.04.2018. u Edukativnom centru Pozitivna disciplina”, Marka Miljanova 22., sa početkom u 17,30 i trajanjem do 20,30h.

i u Beogradu, 14. 04.2018. u Centru “Kedar” ul.Koče Popovića 9 https://her.is/2oZRyU1

sa početkom u 10,30h i trajanjem do 13,30h.
Radionicu organizuje Edukativni centar “POZITIVNA DISCIPLINA” iz Novog Sada.

POPUST OD 20% ZA RANE PRIJAVE:

Za radionicu u Novom Sadu – za uplate rezervacije do 15.03.2018.

Za radionicu u Beogradu – za uplate rezervacije do 25.03.2018.

Učesnici radionice dobijaju radni materijal: ”Ohrabrite svog tinejdžera” i osveženje u pauzi radionice.
Broj učesnika je ograničen na 15.

Radionicu vodi međunarodno sertifikovani edukator za roditelje u oblasti Pozitivne discipline i jedna od osnivača Edukativnog centra Pozitivna disciplina – Dijana Radojković, pedagog

Prijave: teenpozitivnadisciplina@gmail.com